Jakten på den försvunna solen

Finska nu:s nya teaterföreställning fortsätter i Sagoväskans anda, den är svenskspråkig med finska inslag. Det är ett sagoäventyr som grundar sig på Zacharias Topelius berättelse Sampo Lappelill. Barnen möter en sagoberättare, Sampo Lappelill som vuxen, som berättar sagan för dem som utspelade sig när han var barn. Det visar sig att figuren Hiisi, från sagan om Sampo Lappelill,  nu är tillbaka och att solen försvunnit för gott. Tillsammans med barnen beger de sig till Hiisis berg för att hitta solen. På vägen måste de lösa några problem och hittar ett troll. Trollet är en clownkaraktär som endast pratar finska och hjälper dem fram till slutet av äventyret.

De problem som barnen får lösa utvecklar deras rumsuppfattning och berättarförmåga. Manuset är ganska fast, men barnen kommer inte att uppleva det som teater utan snarare som en avancerad lek.

Jakten om den försvunna solen är producerat och regisserat av Emil Sandberg (fd. Hietanen) som också spelar Sampo Lappelill.

Föreställningen lämpar sig till barnen mellan 3 och 6 år och kräver inga förskunskaper i finska.

Mer information om föreställningen och bokning, kontakta Anni Heikka anni@norden.se