OM JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SOLEN

Jakten på den försvunna solen är ett dramaäventyr som grundar sig på Zacharias Topelius klassiska berättelse Sampo Lappelill. Dramaäventyret är på svenska med finska inslag, i samma anda som Sagoväskan.

Dramaäventyret lämpar sig till begränsade barngrupper (vi rekommenderar högst 15 barn per äventyr) mellan 3 och 6 år och kräver inga förkunskaper i finska. Den innehåller en stor dos interaktivitet och kluriga problem att lösa, som utvecklar barnens rumsuppfattning och berättarförmåga. De kommer inte att uppleva den som teater utan snarare som en avancerad lek.

Dramaäventyret, inklusive manus och musik, är skapat och spelas av Emil Sandberg. Vill du ha mer information, kontakta oss här!

Berättelsen

I dramaäventyret möter barnen sagoberättaren Sampo som börjar med att berätta den ursprungliga sagan för dem. Därefter beger sig barnen och Sampo in i sagans värld där de tillsammans skapar och berättar hur sagan fortsätter. Målet är klart, att hitta den försvunna solen, men vägen dit formas genom gruppens idéer.
Under resans gång finner de även ett troll, en clownkaraktär som endast pratar finska och som hjälper dem vidare på äventyret. De får lära sig några finska ord som de behöver för att kunna kommunicera med trollet.

Sagan som äventyret grundar sig på finns tillgängligt på nätet här.

Pris och bokning

Dramaäventyret går att beställa i ett paket innehållande tre äventyr under en och samma dag. I paketet ingår även kartan, informationsmaterial om dramaäventyret och projektet samt resekostnader. Paketets pris är 5000 kr inklusive moms.

Dramaäventyret har premiär i februari och spelas från slutet av februari fram till sommaren och därefter på hösten igen. Boka den genom att klicka här!