FÖRÄLDRAR - SE HIT!

På den här sidan samlar vi länkar och tips vad du och ditt barn kan göra på finska och även information om flerspråkigheten i allmänhet.

 

Har du tips om en bra sida? Maila då anni@norden.se

  • I menyn till vänster hittar du bland annat Youtube-klipp och länkar till olika musik- och spelsidor på finska.
  •  Är du intresserad av finskans ställning eller av att läsa finska? Läs mera under rubriken Finskan i Sverige.
  • Är du intresserad av förskolefrågor på finska? Då kan vi tipsa om bloggen Intresse Finns
  • I broschyren "Ditt barn har rätt till finska" hittar du bland annat information om finska förskolor och skolor i Sverige.

Facebook-sidor

Språkkompis Kielikaveri är en sida för den som vill förbättra sin finska i Sverige, eller lära sig finska från noll. Där kan du läsa finska och studera ända till finsklärare om du så vill.

 

Steffe opettaa sinulle sekä suomea että ruotsia är ett bildportfolio i anslutning till den populära Facebook-gruppen Senja opettaa sinulle ruotsia i Finland. Steffe lär ut både finska och svenska, och Senja lär finskspråkiga svenska.

Kurser i finska

- För barn och ungdomar:

- Kurser i finska:

Sommarkollo - något för er familj?

Bilderbok på nätet

Musik- och tv-program på finska

Det finns en del program på finska webbsidor som kan vara intressanta, men också Sveriges Radio och Sveriges Television har mycket material på finska. Utbildningsradion har program på finska och de andra nationella minoritetsspråken. Länkar till till finskt innehåll riktat till barn hittar du i menyn till vänster och även under rubriken Länkar. 

Ordböcker på finska

Vill du lära dig att sjunga på finska?

Här nedan finns några filmsnuttar som ni kan lyssna på hemma eller i förskolan. Sidan uppdateras kontunuerligt med nytt material.

 

Längst ner kan du lära dig finska med Markoolio!